۱- کد فعالسازی چیست؟
* کد فعال سازی یک عدد ۶ رقمی است که برای فعال سازی دستگاه استفاده می شود. برای دستگاه های آکبند قانونی، این کد بر روی جعبه یا کارت گارانتی چاپ شده و برای دستگاه های دست دوم، توسط فروشنده در اختیار خریدار قرار می گیرد.
۲- دستگاه آکبند خریدم، اما وقتی میخوام با کد فعال سازی درج شده روی کارت گارانتی دستگاه را فعال کنم، همتا پیام می دهد: “کد فعال سازی اشتباه است.”
* شما باید کد فعال سازی صحیح را از فروشنده دستگاه بگیرید. در صورتی که فروشنده، کد فعال سازی را در اختیار شما قرار نداد، دستگاه را به ایشان بازگردانید. درصورت امتناع فروشنده از قبول دستگاه، میتوانید از طریق سازمان تعزیرات یا سازمان حمایت از مصرف کننده، شکایت اینترنتی ثبت نمایید.
۳- استعلام اصالت کرده بودم و فهمیدم دستگاه قانونی است اما متاسفانه در حضور فروشنده، فعالسازی نکردم. الان که با استفاده از کد فعالسازی درج شده روی کارت گارانتی، فرآیند فعالسازی را انجام دادم، پیام خطا دریافت می کنم.
* دستگاه را به فروشنده بازگردانید یا کد فعال سازی صحیح را از ایشان بگیرید، چراکه این دستگاه، تحت مالکیت شما قرارنگرفته است و در صورت ایجاد مشکلات احتمالی و سوء استفاده از شناسه (IMEI) دستگاه، کلیه حقوق قانونی از جمله حق استفاده از دستگاه برای مالک دستگاه، در نظر گرفته خواهد شد.
۴- یک دستگاه نو دو سیم کارت خریدم، فقط یک کد فعال سازی روی کارت گارانتی وجود دارد، چه طوری هر دو اصلاتش را با یک کد فعال سازی، فعال کنم؟
* با فعال سازی یک شناسه (IMEI) به کمک کد فعال سازی، شناسه (IMEI) دوم هم، به صورت خودکار فعال می شود ونیازی به فعال سازی مجزا برای شناسه (IMEI) اصالت دوم نیست.
۵- درصورت مخدوش شدن یا گم کردن کد فعالسازی باید به کجا مراجعه کنم؟
*باید به فروشنده دستگاه مراجعه کنید. در صورتی که دسترسی به فروشنده دستگاه، مشکل بود، می توانید به شرکت گارانتی کننده دستگاه نیز مراجعه کنید و پس از احراز هویت، کد فعال سازی را دریافت نمایید.
۶- دستگاه تلفن همراهم را هدیه گرفتم اما کد فعالسازی ندارم، باید به کجا مراجعه کنم؟
* باید به فروشنده دستگاه مراجعه کنید. در صورتی که دسترسی به فروشنده دستگاه، مشکل بود، می توانید به شرکت گارانتی کننده دستگاه نیز مراجعه کنید و پس از احراز هویت، کد فعال سازی را دریافت نمایید.
۷- فرآیند فعالسازی برای تلفنهای همراه نو با تلفنهای همراه کارکرده چه تفاوتی دارد؟
*ماهیت فرآیند فعالسازی و طریقه انجام آن برای تلفنهای همراه نو و تلفنهای همراه کارکرده (دست دوم) یکسان است. تنها تفاوتی که در فرآیند فعالسازی تلفنهای همراه نو و کارکرده وجود دارد، در نوع کد فعالسازی است. کد فعالسازی تلفنهای همراه آکبند، برروی کارت گارانتی چاپ شده و یا روی جعبه دستگاه است. درحالی که کد فعالسازی برای دستگاههای کارکرده توسط شخص فروشنده و در طی فرآیند انتقال مالکیت، توسط سامانه همتا تولید و در اختیار خریدارقرار می گیرد. خریدار پس از دریافت کد فعالسازی، باید دستگاه را برای سیم کارت خود فعال نماید.
۸- آیا برای دستگاه قاچاق میتوان کد فعالسازی خرید؟
*خیر، کد فعالسازی خریدنی نیست و صرفا برای دستگاه های قانونی، وجود دارد. اگر دستگاه غیرقانونی خریده اید، آن را به فروشنده بازگردانید. درصورت امتناع فروشنده از قبول دستگاه، میتوانید از طریق سازمان تعزیرات یا سازمان حمایت از مصرف کننده شکایت اینترنتی ثبت نمایید.
۹- آیا دستگاه هایی که در حالحاضر دردست مردم هستند، نیاز به فعالسازی دارند؟
*دستگاه هایی که پیش از شروع طرح ثبت تلفن همراه، روشن بوده اند، بهعنوان دستگاه قانونی شناخته شده و میتوانند بهصورت دائم از شبکههای اپراتوری سرویس بگیرد و احتیاجی به فرآیند فعالسازی نخواهد داشت.
۱۰- پس از فعالسازی، چه مقدار زمان میبرد تا دستگاه فعال شود؟
*در صورت انجام موفق فرآیند فعال سازی، همان لحظه دستگاه برای سیم کارت مربوطه فعال شده و تحت مالکیت قطعی سیم کارت قرارمی گیرد و پیامک تایید فعال سازی نیز به خریدار پیامک می شود.